logo
Як уникнути шахраїв, купуючи талони на пальне?

23.02.2022

Як уникнути шахраїв, купуючи талони на пальне?

Талони на пальне дійсно дозволяють заощаджувати, але завжди хочеться знайти пропозицію вигідніше, ще вигідніше і ще ... Ось тільки за законом ринку, чим нижча ціна - тим більше ризиків нависає над покупцем. Пропонуємо розібратися, як купити талони на пальне безпечно та економно.

Джерела, яким не варто довіряти

  • Паперові талони від приватників

Так, швидше за все, це такий самий водій як і ви, який заощадив талони, видані на підприємстві. Так, ціни будуть демпінговані і дуже доступні, але! Ніхто не стане перевіряти стан талонів у базі АЗС або надавати підтримку у разі виникнення проблем, оскільки «світити» талони з підприємства не варто. Крім того, завжди знайдеться недобросовісний продавець, який заблокує вас після оплати або надішле прострочений талон.

  • Електронні талони з груп у соціальних мережах чи месенджерах

Ще гірші справи з електронними талонами у форматі «оплатіть і ми надішлемо». Це популярна схема для шахраїв, які принципово не збираються нічого продавати. Часто такі користувачі навіть підробляють соціальні сторінки популярних сервісів. Пам'ятайте, що жоден серйозний сервіс не буде проводити операцію покупки вручну - всі талони будуть формуватися в додатку і відразу після оплати.

Як заощадити на пальному безпечно?

  • Програми лояльності від АЗС

Якщо у вас вже є список обраних заправок, ви завжди зможете отримати картку клієнта або встановити програму від АЗС. Тут знижка невелика, але стабільна.

  • Додаток для покупки пального

Такі програми, як Мульті Оіл, збирають цілу базу брендів АЗС та укладають договори із вагомим відсотком знижки. Це не тільки економно, а й зручно – ви самі обираєте АЗС для співпраці та можете відстежити ціни на ринку. Крім знижок у додатках часто влаштовують акції, розіграші, кешбек-повернення платежів – це їх основний спосіб просування.

Якщо хочете ознайомитись з актуальними цінами на пальне та знижками від АЗС – загляньте у додаток Multi Oil.